Övervintrare

Det är inte lätt att vara insektsätare när det är 10 grader kallt. Forsärlan som försöker övervintra vid Äspetstranden och som brukar kunna hitta insekter i tångvallarna hade det jobbigt idag. Hade förstås gärna fått bilder på kortare avstånd, men med tanke på temperaturen så var det bättre att inte störa. Det hindrade dock inte den flanör som rastade sin hund, och som frågade mig vad jag tittade på. ”En forsärla” sa jag, han svarade ”det har jag aldrig hört talas om” och gick vidare rakt mot fågeln som jag objektivet pekade på. Ärlan flög – förstås. På stranden även ängspiplärka och en flock med vinterhämplingar, en havsörn flög förbi och en tornfalk jagade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.