En dröm blir sann

Äntligen, ÄNTLIGEN, fick jag se en tornuggla i Sverige. Jag har haft den som drömart sedan jag började skåda fågel i tonåren, men inte lyckats se någon förrän igår den 6 februari 2021. Jag har åkt runt och lyst med ficklampor i övergivna lador, jag har lyssnat efter deras rop, men utan resultat. Men nu satt den där, i en vintergrön buske strax nordost Skanörs kyrka. Fullkomligt orädd var den, vi stod på något tiotal meter och tittade och fotograferade, men den brydde sig överhuvudtaget inte. Inte heller de cyklister, hundrastare eller andra flanörer som passerade på cykelvägen någon meter från ugglan möttes av något intresse. Skulle vara fantastiskt om arten lyckas återetablera sig i Skåne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.