Lite bortskämd…

Härlig morgon idag. Solen sken, och närmare 10 grader varmt. Parkerade på Naturrumsparkeringen och hade glädjen att höra min första gransångare från snåren strax norr om parkeringen. Där satt också en järnsparv och sjöng – också det en vårprimör för mig. Förstås även många andra arter, och det är härligt att stå och lyssna till rödhakar, gärdsmygar, bofinkar, blåmesar… Och från Naturrumssjön hörs kungsfiskarens genomträngande signal. I vassarna sjunger flera sävsparvar.

På hemvägen körde jag förbi Åsums ängar. Tittade på en stor (nåja, några hundra fåglar) flock med vitkindade gäss och tänkte att jag kanske skulle kunna hitta den rödhalsade gåsen som besökte området häromdagen, men icke. Hade bara kameran med mig så något vidare effektivt spanande blev det inte. Körde vidare ner till Köpinge ängar där jag hade glädjen att få kolla på en jorduggla en lång stund. Hade hoppats att den skulle komma nära – den flög fram och åter på båda sidor vägen, men höll hela tiden ett visst avstånd till mig, trots att jag satt kvar i bilen för att störa så lite som möjligt.

Lägger med ett par rådjursbilder också – den här vackra råbocken stod precis öster om Degeberga när jag var nästan hemma. Är lite kluven till hur jag vill att rådjuren ska stå: tittande rakt på mig, eller som på dessa bilder med blicken vänd lite åt sidan? Smaksak så klart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.