En händelserik helg

En händelserik helg går mot sitt slut. Började redan i fredags eftermiddag när jag tog en tur till Herculesdammarna. Härligt mycket vårfåglar har kommit; löv- och gransångare och svarthättor sjunger, i vassen grymtar vattenrallar och tutar rördrommen, och över alltihop svävar bruna kärrhökar. Hade hoppats på pungmes också, men det hittade jag ingen. Som tröst fick jag i alla fall se två skäggmesar, varav en efter en god stunds väntan lät sig fotograferas.

Lördagen gav tidig uppstigning och en tur till Sånnarna för att leta ringtrastar, men det funkade inte heller. Flera dubbeltrastar, ett gäng taltrastar och några sjungande trädlärkor blev behållningen. Tog vägen förbi Furuboda på vägen hem. Fick tillfälle att fotografera en charmig ekorrefamilj (även om den kändes malplacerad bland byggmaterialet) och en gulhämpling. Den senare var inte alls sugen på att var med på bild utan höll sig hela tiden i trädtopparna på ”fel” håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.