Rödhalsad gås

Tog en tur till Äspet efter jobbet. Där har det under de senaste dagarna rapporterats både två stycken rödhalsade gäss och en amerikansk kricka. Prioriterade att ta med kameran framför tubkikaren, så när jag fick reda på att krickan låg på långt håll ute i havet prioriterade jag gässen. De höll till med ett par tusen vitkindade i ”Korran”, men på alldeles för långt håll för att det skulle bli anständiga bilder.

När jag såg att de vitkindade började lyfta i små flockar och dra iväg mot söder på låg höjd bestämde jag mig för att invänta de rödhalsade. Fler flockar drog iväg medan jag gick tillbaka, och ett tag var jag rädd att jag missat dem. Men så hittade jag en av dem bland vitkindade som rastade på vattnet, och efter ytterligare en stunds väntan flög den söderut tillsammans med de vitkindade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.