Sol!

Idag sa prognosen sol och vindstilla – så jag tog ledigt! Och passade på att göra en utflykt, körde bort till Förslöv och tittade på baltimoretrupialen som varit på fågelmatningar i byn en tid nu. Den visade sig snällt, fast jag hade hellre fått bilder på den i en naturligare miljö. En mycket vacker fågelart är det även om den råkar sitta på en fågelmatare. Och i solen kom färgerna verkligen till sin rätt.

När jag ändå var Bjärehalvön passade jag på och köra bort till Torekov och kollade på toppskarvarna. En art som etablerat sig längs västkusten under de senaste årtiondena – för egen del minns jag hur vi när jag bodde i Örebro fick åka på vinterexkursion till Ursholmarna för att se några ex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.