Äntligen naturen igen!

Senaste månaden har det varit synnerligen sparsamt med besök i naturen. Idag sammanföll äntligen en ledig dag med anständigt väder. Tog en tur till Äspet och fick en skitobs på berglärkan, med en tornfalk visade upp sig riktigt fint. Har lite speciell känsla för tornfalkar, när jag började skåda i Närke för en väldig massa år sedan så häckade ett par tornfalkar i en holk i Kvismaren, och jag följde dem intresserat, inte minst efter att ha läst Erik Rosenbergs beskrivningar. Här och nu i Skåne är tornfalkarna dessbättre inte någon ovanlig syn. I Äspet också lite ”vårfåglar” i form av ett gäng gravänder, fast jag misstänker att de aldrig har flyttat bort den här vintern. På väg tillbaka till bilen kom fyra knölsvanar flygande, och en av dem hade ”nackspärr” – har sett det hos gäss tidigare, men kan inte påminna mig att jag sett någon svan med krokig hals förr.

Knölsvan med ”nackspärr”
Tornfalkshonan hade full koll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.