Vattnäs udde igen

Känner att jag vill göra ännu ett inlägg om vårt supermysiga nyårsfirande i Vattnäs strax norr om Mora, vid Orsasjön. Vi kom upp på kvällen den 29 december, väglaget var jobbigt, det hade kommit ett par decimeter snö under dagen. Men oj, så välkomna vi kände oss när vi kom fram till stugan och möttes av en brinnande eld i öppna spisen, och tända jul-ljusstakar i fönstren. Stugan fantastiskt mysig, en gammal byggnad som renoverats och moderniserats med stor finess så att den genuina känslan fanns kvar. Så snart vi kommit in i stugan kände vi hur axlarna trillade ned och stressen började rinna av oss.

På gården fanns också hästar, höns och en hund vilket också bidrog till den trevliga atmosfären.

Det var nära till Orsasjöns strand, och där åkte barnen skridskor och spark, och vi allihop tog en promenad på isen runt hela udden. Vi åkte också in till Mora skidstadion så att barnen fick åka lite skidor och pulka. På nyårsaftonskvällen gick vi ner till stranden för att titta på fyrverkerierna – de var väldigt sparsamma och mestadels på långt håll. Tog ett par bilder mot norr, och konstaterade ett svagt grönt skimmer av norrsken på bilderna.

Det enda som inte motsvarade förväntningarna på resan var vintervädret. Vi hade hoppats på att kunna åka mer skidor och se massor av snö – men plusgraderna förvandlade snön till slask och is. Men vädret kan vi ju inte gärna klandra Dalarna för, och som sagt: vi hade en underbar vistelse!

2 Comments:

  1. Så fina foton och text! Roligt att läsa vad ni hittade på. God fortsättning på nya året!
    Om någon blir sugen att besöka Vattnäs så finns stugan att hyra på Stugknuten // vänligen Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.