Nytt år, nya obsar

Nytt år och som jag alltid brukar ägnade jag dagen åt fågelskådning. Numera tar jag det lite lugnare med årskryssandet, men det blev väl ett 50-tal arter ändå. Ingenting särskilt uppseendeväckande men hela 12 svarthakedoppingar utanför Friseboda, och några övervintrande sävsparvar vid Äspet var trevligt. Några flockar med gäss finns också kvar, mest sädgäss förstås, men bland dem även enstaka spetsbergsgäss. Jag ska förresten göra ett nytt försök med att lägga in en ”dagens bild” – förhoppningsvis går det bättre än ifjol då en kraschad hårddisk tog lusten från mig.

Sävsparv

Lite överraskande stod en älgtjur och kollade in sångsvanar och gäss vid Egeside.

Älg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.