Trastar

Äntligen tillfälle till lite mer fågelskådning igen. Har varit alldeles för lite av den varan på senaste tiden. En tur till Äspet, dimman lättade precis när jag kom fram. Träd, buskar och vass var alltsamman täckt av ett tjockt lager rimfrost, så som det blir när det är nio minusgrader och dimma. Fågeltillgången var minst sagt dålig… En ryttlgande tornfalk på nära håll piggade upp, men när jag tittar på bilderna så är samtliga i en mycket märklig vinkel snett bakifrån, så de blev inte alls så bra som jag först trodde.

Åkte in till Kristianstad, i första hand för att göra några ärenden, men stannade till vid Naturrumsparkeringen och konstaterade att det fanns gott om trastar i de rimfrostklädda träden. Hade de inte varit så nervösa och flugit runt hela tiden (det fanns orsak till nervositeten, en sparvhök drog förbi ett par gånger) hade det blivit fler och bättre bilder. Här är i alla fall några smakprov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.