Hemma igen efter en härlig helg på Öland

Så som traditionen bjuder tillbringade jag en långhelg, i år blev det torsdag till söndag, på Öland i oktober. Tyvärr var fågeltillgången  rätt klen, men det kompenserades åtminstone delvis av ett fantastiskt höstväder. Sol och nästan vindstilla var det väder som dominerade under dagarna på Öland. På alvaret syntes spåren av den långvariga torkan, mängder av enbuskar alldeles brunbrända och döda. Fast nu i höst när det trots allt kommit lite nederbörd har vissa växter satsat på en andra blomning, bland mycket annat hittade jag ganska gott om blommande brudbröd, det fanns blommande syrener och i vägkanten vid Resmo blommade tovsippor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.