Ljuva september…

Tog en tur till Friseboda på morgonen och september visade upp sig från sin bästa sida. Hög, klar luft, lagom varmt, mestadels solsken och en hel del fågel. I ån kungsfiskare och en överflygande forsärla, över havet sydsträckande stjärt- och bläsänder och prutgäss. Långt ut två lommar som lyfte från vattnet och efter att ha flugit ett var drog iväg mot nordost – en ena var avgjort mycket större än den storlom den sällskapade med, det var alltså en islom av någon av sorterna. Men vilken får jag låta vara osagt. Satte mig vid å-kanten för att försöka fotografera kungsfiskar eller forsärla, men de behagade inte dyka upp just då. Fick roa mig med att få bilder på förbiflytande löv istället! Något hundratal meter in från strandkanten massor av svalor av alla tre sorterna. Och överallt fladdrar amiralfjärilar.

Ett visset löv som förs av ån ut mot havet…

 

 

På vägen hem en tornfalk (och en ladusvala råkade också fastna på bilden)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.