Guld!

När jag kom hem från jobbet kände jag att jag behövde komma ut i naturen en stund, så jag tog svampkorgen och gick en sväng i omgivningarna. Och den regniga sommaren har fört det goda med sig att det är gott om svamp av många sorter. För egen del är jag så konservativ att jag föredrar gula kantareller. Fast i grytor och såser är både trattkantareller och svart trumpetsvamp fantastiska.

De gula kantarellerna är ju lätta att se på långt håll, trattkantarellerna betydligt svårare, särskilt när det börjar bli bruna löv på marken, och de svarta trumpetsvamparna nästan omöjliga… Men när man väl hittat en så är det bara att sätta sig ner, för då växer det många fler alldeles intill!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.