Purpurhäger!

Inte så ofta numera som jag ”drar” på arter, men när det dyker upp en purpurhäger i Kristianstad, dvs på hemmaplan, kan jag inte låta bli att åka och titta på den. Hade inte möjlighet att åka direkt, så jag hamnade lite i bakvattnet efter det att många varit och sett den. Bestämde mig för att strunta i att titta på den på långt håll i värmedallret, utan istället hoppades jag på att den skulle komma flygande så jag fick den på anständigt håll, i medljus. Lyckades till slut, även om jag från början hade större förhoppningar om att få bilder. Arten är notoriskt svår att fota eftersom den gärna håller sig dold i vassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.