Vårmorgon

Vaknade tidigt. Kunde inte somna om. Smög försiktigt (nåja) upp och tog lite snabb frukost innan besök hos tranorna vid Pulken. Det blev en fantastisk morgon! Massor av tranor – hade räknats till 6000 igår kväll – mycket gäss och änder. Och över alltihop sånglärkornas sång. Underbart. Spanade lite på de tranor som flugit ut på åkrarna också och hittade en färgmärkt.

Åkte vidare en snabb tur till Sånnarna och njöt av trädlärkornas ljuvliga sång, och märkligt nog rapphöns som spelade mitt på dagen. De kom springande på marken också, tre stycken, och det var nog ett par som kommit in på grannens revir, för två blev ivägjagade av den tredje.

Färgmärkt trana. Uppifrån och ned, vänster ben röd (orange?)-röd-blå, höger gul-svart-gul

Väl hemma igen säsongens första nattfjäril för mig, en grågul frostmätare på logporten, och i trädgårdens vårens första sädesärla. Nu är det vår!

Grågul frostmätare Agriopis marginaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.