Vårkänslor!

Idag kändes det verkligen att våren närmar sig! En blek vårvintersol bröt igenom de tunna molnskyarna vid kusten och vid Äspet fanns mängder med gravänder, en hel del krickor och massor av vigg. Längs strandkanten flög enstaka sånglärkor och en tornfalk följde mig längs stranden – där jag stannade kom den och ställde sig för att ryttla, vid ett tillfälle rakt över huvudet på mig!

Tornfalk ur ett mus-perspektiv

Den verkade dock inte ha någon vidare jaktlycka, dök väldigt sällan ner i gräset och jag såg aldrig att den fångade något.

Tornfalk

Åkte ner till Friseboda sedan, inbillade mig att vinden var mer västlig och att det skulle vara lä på och närmast utanför stranden, men så var det inte, nästan fågeltomt på havet. Roligare då i buskridån vid ån, där 10 sidensvansar höll till, och vid parkeringsplatsen fanns 2-3 tofsmesar och ett gäng kungsfåglar.

Tofsmes med den ljusa himlen som bakgrund
De är snabba, tofsmesarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.