Äntligen!

Startade dagen i Skärlövs hamn – tredje dagen på raken med besök på den lokalen. Och äntligen, ÄNTLIGEN, kom stäpphöken som hållit till i området flera dagar förbi när även jag var där. Riktigt snygg fågel! Från att ha varit en stor raritet för ett par årtionden sedan har de blivit vanligare, även om de fortfarande är sällsynta fåglar. Den här fågeln är en ungfågel, med vackert rödbrun, nästan orange, ton på bröstet.

Längs stranden sträckte också idag stora mängder vitkindade gäss, och på en sten strax söder om hamnen rastade en skärsnäppa.

Skärsnäppa

Under förmiddagen sträckte något som måste vara svenskt rekord i rödhalsad gås – 7 ex i en flock! På eftermiddagen upptäcktes flocken när de betade tillsammans med stora mängder vitkindade gäss. Lyckades få med alla sju på samma bild, det känns som en fullständigt osannolikt foto att ta i Sverige.

Sju rödhalsade gäss bland vitkindade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.