Äntligen Öland igen!

Det var alldeles för länge sedan som jag var på Öland. I våras inställt på grund av corona-eländet, förra hösten blev jag sjuk när det var tid för höstresan. Desto större glädje i år! Bor som vanligt i Henriks mysiga hus i Resmo.

Började dagen i vid Stenåsabadet. Campingen där har verkligen fått ett lyft de senaste åren, roligt att se att någon satsar och gör snyggt och fint. Skapligt med fågel – kungsfåglar, gransångare, grön- och bofinkar, grönsiskor och mycket blåmesar som sträckte söderut. En nässelfjäril fladdrade förbi i det härliga solskenet.

Dagens mål blev sedan att försöka få bild på videsångaren nere vid Ottenby. För att vara en videsångare var den ovanligt samarbetsvillig och visade sig skapligt – men det betyder förstås inte att det är enkelt att få bilder. Blev i alla fall en som blev anständig, och vid det tillfälle som den visade sig bäst så satte den sig på baksidan av en gråbo-tuva… Frustrerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.