På morgonen trivs jag bäst

Gick upp tidigt i morse. Ljuvligt skönt. Nattens regn hade rensat upp dammet och grönskan kändes fräsch. Åkte in till Herculesdammarna. I vartenda snår sjunger löv- och gransångare, från Hammarsjöns vassar tutar rördrommen och på de fuktiga ängarna spatserar ett par storkar omkring.

Men bäst av allt var den vitstjärniga blåhake som Hasse Cronert hittade häromdagen. Den sjöng flitigt och visade upp sig fint, men mestadels sittande på el-ledningen (och det tycker jag inte är så kul bilder). Det visade sig att det lönade sig att stå still på samma ställe och vänta ut fågeln, till slut kom den och satte sig och lät sig fotograferas.

Fler bilder kommer nog senare idag… typ nu, kl 22.25.

Vitstjärnig blåhake, Herculesdammarna, Kristianstad 20200425
Vitstjärnig blåhake, Herculesdammarna, 20200425

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.