Vår i luften

Äntligen är hela familjen friska efter influensa och lunginflammation. Skönt! Parkerade idag på naturumsparkeringen och fick en fin promenad till jobbet.

Vid naturum simmande en utter omkring och fångade fisk – men den ville inte vara med på bild. Men jag har nog aldrig varit så nära en utter förr, fast utan att se den. Jag satt på bryggan, den var precis under mig. Eftersom vattnet i princip var i samma nivå som bryggan, så kan den bara ha varit ett par-tre decimeter från mig. Lite spännande att höra hur den plaskade och fnös på så nära håll.

I naturumssjön fanns en kungsfiskare, och när jag passerade över bron mot centrum så flög det över en forsärla och lockade. Det är så att det börjar kännas som vår.

Fast ingen av ovanstående hade lust att vara med på bild. Det blev i alla fall en kråka – och det måste man säga, de är inte alltid så lätta att få med på bild! Kråkan passade på att bada fötterna i pölarna som börjat ta form när Helge å stiger och vattnet pressar sig upp mot Tivoliparken.

En kråka som badar fötterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.