Strömstarar vid Forsakar

Igår var jag och barnen vid Forsakar och fotograferade vattenfallet och forsarna. Över oss flög forsärlorna, men det var så mycket folk så de ville inte landa i närheten.

Så idag, medan resten av familjen fortfarande sov, smög jag mig ut och till Forsakar igen. Hade sett ut en sten där jag hade beställt att en forsärla skulle sitta. Men det blev en felleverans, på stenen satt en strömstare istället. Forsärlorna flög bakom, över och vid sidan av mig på nära håll, men inte satte de sig där jag ville ha dem!

Strömstararna var faktiskt två stycken, och jag uppfattade dem som ett par, men jag vet inte hur jag ska kunna se skillnad på hane och hona – om det ens går i fält? De samsades fint i alla fall, och flög återkommande tillbaka till samma plats.

 

Lägger till barnens bilder av vattenfallet från igår också:

Klaras version av vattenfallet.
Elis version av vattenfallet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.