Utter!

Det är som att jag har tur med att se uttrar… Vet andra som har stått och spanat många gånger utan att se dem, men jag har haft förmånen att se dem (eller kanske snarare den) flera gånger på väg till jobbet bara nu den senaste månaden. Idag hade jag dessutom haft förstånd nog att ta med kameran, och hade dessutom åkt in till jobbet i så pass god tid att jag kunde stå kvar och njuta en stund!

Den här uttern har en del ljusa teckningar på hakan och på läpparna, som gör att den liknar en av de uttrar som funnits på plats tidigare år, men det stämmer inte riktigt. Den har väldigt fräscha fina tänder som inte är så slitna som på de äldre bilderna jag har. Har haft kontakt med Karin Magntorn på Naturrum också, som i sin tur visat bilderna för Patrik Olofsson, och alla gör vi bedömningen att det troligen är en ”ny” individ.

Kul var det i alla fall, särskilt med tanke på att en utter blev överkörd på Härlövsängaleden härom veckan, härligt att det finns fler kvar i alla fall.

Som grädde på moset flängde en kungsfiskare fram och tillbaka över naturrumssjön, och som avslutning på dagen sprang det omkring en forsärla i bäcken här hemma i trädgården när jag kom hem!

Ett par bilder till från idag, och flera sedan tidigare finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.