Härfågel!

Var tvungen att jobba i trädgården och hos fåren på förmiddagen, men på eftermiddagen så fick jag tillfälle att köra till Tosteberga by och titta på en härfågel som upptäckts där under förmiddagen. Fågeln var till att börja med svår att hitta och väldigt lättskrämd, men när alla övriga skådare åkt hem så satte jag mig i medhavd campingstol vid gräsmattan där den hållit till mest, och då kom den och visade upp sig fint på nära håll! Tyvärr inga skarpa flyktbilder, men en hel hög när den födosökte.

 

2 Comments:

  1. Vacker fågel och fina foton på den!? Jag hade tyvärr inte tid att åka dit, var den där i många dagar?

    • Fredrik Rydhagen

      Tack! Härfågeln var på plats i två eller tre dagar, den var ovanligt samarbetsvillig och bjöd på fina observationer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.