Vårvärme

Vad var det som hände? Häromdagen ett par minusgrader och snöstorm, idag plus 15, vindstilla och solsken. En fantastisk förändring till det bättre!

Körde en sväng med familjen till Pulken efter jobbet. Jättehärlig kväll med svag vind och solsken och ett par tusen tranor, och en massa andra vårfåglar. Att tranorna inte var fler beror på att man inte börjat mata dem ännu, det görs först när vårbruket kommer igång på intilliggande åkrar (och där var det ju snö häromdagen…). Visserligen blir det lite färre tranor att titta på med den här strategin, men å andra sidan får besökarna se de majestätiska fåglarna komma insvepande på låg höjd och i långa, böljande formationer, till övernattningsplatserna ute i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.