Försommar

Rödstjärten stannar ofta till en kort sekund och ryttlar innan den flyger in i holken.

Ute är det nästan tropiskt ikväll… Genom det öppna fönstret hör jag göken som fortfarande gal – den är nog snart färdig med sina lömska häckningsbestyr. När solen just gått ned spelflyger morkullorna, och när den korta sommarnatten sänkt sig, och de flesta fåglar tystnat, kan vi genom sovrumsfönstret höra trädlärkans vemodigt vackra sång.

Ett tecken på att våren är över och sommaren tagit vid är också att fågelungarna börjar lämna sina bon – och oavsett om ungarna är kvar i boet eller ej så har föräldrarna ett fasligt jobb med att förse de små med mat. 

 

Sädesärlans nyss utflugna unge verkar inte kunna få nog…

Ge mig mat NU!

Ge mig MER mat!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.