Äntligen lite fågelskådning igen!

Nu börjar det bli vår, och det märks inte minst på alla vårfåglar om anlänt. Har haft väldigt dåligt med tid för skådning i vår, inte minst eftersom vi haft extra mycket att fixa med härhemma i trädgården, i stallet och huset. I torsdags fick vi tillökning till vår djurskara, när vår ena tacka lammade. Det blev en vansinnigt söt krabat!

Vad ska vi döpa den lilla krabaten till…?

Vad ska vi döpa den lilla krabaten till…?

 

Igår söndag kryddades trädgårdsarbetet av en sjungande brandkronad kungsfågel i fårhagen, men den ville inte vara med på bild. Och så idag så upptäcktes en svarthakad buskskvätta vid Stockaboden, bara några kilometer hemifrån. Tyvärr hade den sköna vårsolen som strålade mitt på dagen, ersatts av ett betydligt tristare dunkel innan jag hann dit efter jobbet, men fågeln lät sig åtminstone dokumenteras. Som lite extra krydda så hoppade en snygg brandkronad kungsfågel omkring i granarna alldeles intill, kul, även om det verkar som den etablerat sig på allvar i Kristianstad så den är inte så ovanlig längre.

Svarthakad buskskvätta, Stockaboden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.